.NET
Development

Gotovo da nema velike organizacije koja ne koristi bar neku aplikaciju iz Microsoft porodice, ali one nisu dovoljne. Svakoj kompaniji su potrebne specifične aplikacije, kompatibilne sa Microsoft okruženjem. Ko li to programira, možda se pitaš.

 

.NET je softverska platforma koja radi primarno na Microsoft Windows operativnim sistemima. Pruža kontrolisano programsko razvojno okruženje, gdje možeš da razvijaš, instaliraš i isprobaš svaki program tokom razvoja. Sadrži biblioteku kodova (Framework Class Library – FCL) koju možeš da koristiš za uobičajene zadatke u kodiranju, i onda ne moraš ponovo da pišeš iste delove koda. Osnova je razvoja Microsoft-ovih programa, a znamo da je Microsoft i dalje mahom nezaobilazan. Podržava interoperabilnost, što omogućava programima razvijenim u .NET-u da pristupe funkcijama iz programa pisanih van njega.

 

Zato znanje .NET framework-a i rada u njemu postaje sve traženije i plaćenije. Stručnjaka koji posjeduju ovo znanje nikada nema dovoljno i po nekim procjenama ovaj profil spada u prvih pet najcijenjenijih i najplaćenijih vještina koje poslodavci traže u 2019. godini.

 

Nemojte više čekati, prijavite se odmah i iskoristite popust za rane prijave.

Kurs može da se prati onLine ili iz prostorija BitLaba u Banjoj Luci.

obuke-section-1-bedge-min

Želiš da postaneš
.NET programer?

Obuka traje 4 mjeseca. Podijeljena je na 200 časova. Nastava je intenzivna i onome ko joj se posveti, garantujemo da će savladati .NET razvoj.

Zašto .NET?

75%

je tržišni udeo tvorca .NET-a

5

.NET se nalazi među 5 najcjenjenijih i najplaćenijih vještina koje poslodavci traže u 2019. godini

41

milion LIVE websajtova koristi .NET

R. BROJ
Teme
Fond Časova
1.
Uvodno upoznavanje. Uvod u C# i .NET, alati za rad, okruženja, prednosti Microsoft alata, istorija jezika i upotrebna vrednost. Visual Studio interfejs. Upoznavanje sa tržištem. Individualni ciljevi i aspiracije.
4
2.
Temelji jezika C#. Sintaksa, operatori, simboli. Konstruktori. strukture, klase, objeki, nizovi, liste, matrice. Petlje. Konvertovanje podataka. Pisanje konzolnih aplikacija. Struktura koda i Best practice.
12
3.
Objektno orijentisano programiranje. Kapsuliranje, nasleđivanje i polimorfizam.
8
4.
Debugging. Obrada izuzetaka. Klasa Debug. Logovanje grešaka. Korišćenje memorije i gabagge collection. Otklanjanje grešaka preko alata za debugging. Dokumentacija koda.
4
5.
Rad sa fajlovima.Čitanje i pisanje podataka u trajnu memoriju na disku. Rad sa folderima. Rad sa podacima u memoriji, na lokalnoj mašini, serveru na lokalnoj mreži ili preko interneta.
8
6.
Rad sa bazom podataka. Osnove SQL-a lite i rad sa alatima za pisanje upita nad podacima (LINQ). Tabele, tipovi podataka, viewevi, stored procedure, funkcije. Backup i Restore. Optimizacija upita i procesiranje velike količine podataka.
8
7.
Windows Forme i servisi. Pravljenje korisničkog interfejsa. Kontrole za unos podataka, validacija. Rad sa Propeties formom za manipulaciju svojstva kontrole. Životni ciklus formi. Meni, toolbar, liste i data grid kontrole za prikaz podataka.
4
8.
Događaji i delegati. Modalni i nemodijalni dijalozi. Standarni dijalozi. Event subscription i unsubscription. Važnost dobrog korisničkog iskustva u pravljenju formi.
4
9.
Korporativni setup. Windows Presentation Framework u konjukciji sa WCF servisima i Workflow foundation aktivnostima.
4
10.
Windows Presentation.. Pravljenje bogatog korisničkog iskustva sa XAML formama. Windows kontrole. Pravljenje reusable user kontroli.
4
11.
Web servisi. Windows Communication Foundation. XML i JSON formati. Parsiranje podataka. Serijalizacija i deserijalizacija.
4
12.
Workflow engine. Implementacija dugotrajnih procesa kroz workflow aktivnosti u WF4.5. Korišćenje Visual Studio desinger-a za modeliranje poslovnog procesa. Pravljenje custom stanja i aktivnosti.
4
13.
Napredne tehnike programiranja. Upotreba refleksije u dinamičkim okruženjima. Čuvanje varijabli u konfiguracionom fajlu.
4
14.
Niti. Multithreading programiranje i rad sa nitima. Upotreba tajmera.
4
15.
Projektovanje informacionih sistema. Biznis analiza problema, korisnički zahtevi, specifikacija, izbor tehnologije.
4
16.
Zaštita podataka. Korišćenje algoritma za enkripciju podataka.
4
17.
GIT. Pravljenje git repozitorijuma i postavljanje aplikacije na Git lab server.
4
18.
Full stack razvoj. Modelovanje baze, arhitektura rešenja, struktuiranje koda, tesiranje, isporuka rešenja klijentu i uvažavanje feedbacka.
4
19.
QA sesije. Priprema i planovi za budućnost.
4

ukupno časova: 96

Sadržaj obuke

Upis je
u toku!

obuka

.NET Development

redovna cijena

2800 KM
(1400 €)

PROMOTIVNA CIJENA ZA PLAĆANJE NA 3 RATA

1980 KM
(999 €)

PROMOTIVNA CIJENA ZA AVANSNO PLAĆANJE U CJELOSTI

1800 KM
(900 €)

Pogodnosti:

  • 10% za učenike i studente
  • 10% ako na kurs idete s bratom, sestrom ili prijateljem
  • 10% ako ste ranije pratili eduLab kurseve
  • 15% za vlasnike Ponosne kartice 3+
  • Kumulativni popust može biti do -20%.

Cijena za pravna lica je 20% veća od prikazanih iznosa.