Grafički
dizajn

Na kursu grafičkog dizajna upoznaćete se sa teoretskim osnovama vektorske i raster grafike, tipografije, štampe.

Naučićete kako dizajnirati štampani promotivni materijal, plakate, kako uraditi pripremu za štampu, dizajn korporativnog identiteta, prelom knjiga i brošura, grafičko opremanje publikacija.

Na kursu se koristi Adobe Ilustrator, Adobe Photoshop, Adobe inDesign, i drugi danas popularni alati.

Kreirajte korporativni identitet firme

Osposobićete se da pravite sve ono što čini korporativni identitet (izrada logotipa, grafički dizajn, dizajn kompletnog promotivnog materijala i sl.). Naučićete kako se stvara, kreira i održava jedan brend.

Stvarajte stranice modernih časopisa

Upoznaćete detalje koji su vam potrebni da biste efikasno uredili stranice štampanih dokumenta, korišćenjem programa Adobe InDesign, najboljeg programa za prelom teksta.

UX/UI dizajn i Freelance poslovi

U sklopu kursa upoznaćete se sa osnovama web (UX/UI) dizajna kao i načinima kako pronaći posao kao Freelancer.

Prijavite se odmah za kurs Grafičkog dizajn-a i iskoristite popust na rane prijave.

Kurs može da se prati onLine ili iz prostorija BitLaba u Banjoj Luci.

obuke-section-1-bedge-min

Želiš da postaneš
Grafički dizajner?

Ne postoji mnogo poslova koji su primjenjivi u praktično svim industrijskim granama. Grafički dizajneri su upravo zbog svojih jedinstvenih talenata i univerzalne primjene znanja veoma traženi, ali i izuzetno plaćeni.

Grafički dizajn je direktno povezan sa umjetnošću i biznisom, te nalazi svoju primjenu u kreativnom oblikovanju proizvoda. Drugim riječima, dizajn predstavlja primjenu umjetnosti u procesu kreiranja materijalne kulture. Na ovaj način se stvaraju funkcionalni proizvodi koji služe da, prije svega, bolje predstave brend potrošaču.

Ako ste kreativni, imate oko za detalje i najbolje se izražavate kroz vizuelno, a uz to biste htjeli da radite dinamičan i motivišući posao, grafički dizajn je idealna profesija za vas.

Zašto grafički dizajner?

Neophodan

Svima je potreban autentičan vizuelni imidž. Vizuelno je ono što prodaje određeni proizvod ili uslugu i za to su zaslužni grafički dizajneri.

Tražen

Grafički dizajner – jedno od najtraženijih zanimanja današnjice. Sa sve većim značajem marketinga, grafički dizajner je postao jedno od najtraženijih zanimanja današnjice.

Plaćen

Uz porast potražnje za ovim kadrom raste i cijena rada. Osim uživanja u visokim platama imju mogućnosti izbora između stalnih i freelance projekata širom svijeta.

Termin
Teme
Fond časova

1.
Upoznavanje sa kursom, predavanje o osnovama i principima dizajna i umjetnosti, upoznavanje sa terminologijom i programima. Teorija boje i istorija umjetnosti. Pregled zadataka i usklađivanje svačijih očekivanja i znanja koje želite izvući iz kursa.
3
2.
Baratanje sa lejerima u fotošopu, osnovna podešavanja (adjustments), editovanje i manipulacija fotografija, blend modovi i radni prostor. RAW filter.
3
3.
Selekcije u Fotošopu, Maske i pravljenje edita, kombinovanje više fotografija u jednu, brisanje pozadine, mijenjanje boje i atributa na slikama.
3
4.
Brisanje nesavršenosti sa portretskih fotografija, korišćenje raznih alata radi prirodnog i neprimjetnog uklanjanja stvari sa slika.
3
5.
Pravljenje Album kavera, korištenje teksta i tipografije u fotošopu, utvrđivanje pravila i principa na realnom zadatku, korištenje teksture i efekata, kreiranje tektualnih postera i kako ih spremiti za štampu.
3
6.
Kreiranje gif fajlova u fotošopu iz prethodno urađenih zadataka; vidljivost teksta i gradijenti u fotošopu, još šira priča o tipografiji, kako koristiti fontove i kombinovati ih da izgleda profesionalno i kvalitetno.
3
7.
Kreiranje reklamnog materijala i korištenje mokapa radi prikazivanja vašeg rada, kreiranje reklamnog posta, storija, kako pripremiti majicu za štampu. Čuvanje i eksportovanje fajlova za štampu i web.
3
8.
Upoznavanje sa Adobe Ilustratorom, vektorska grafika, osnovni alati za kreiranje oblika i njihovo jednostavno editovanje, boja, linije i atributi. Namještanje radnog prostora i baratanje sa tačkama (anchors).
3
9.
Vježbanje smart gajdova i precizno kreiranje i baratanje sa oblicima radi postizanja kvalitetnih grafika. Napredno kreiranje oblika, Pathfinder i Align opcije, dobijanje geometrijski savršenih oblika.
3
10.
Kreiranje tipografskog reklamnog postera, korištenje tipografije i fontova unutar Ilustratora, korištenje boje i njihova kombinacije, utvrđivanje pravila dizajna i štampe.
3
11.
Pen tool, kreiranje organskih krivih linija i objekata, vežbanje preciznosti i navigacije.
3
12.
Kreiranje izgleda web stranice u ilustratoru i priča o logo dizajnu i dizajnu identiteta. Exportovanje i čuvanje fajlova za štampu i web prikaz.
3
13.
Upoznavanje sa Adobe InDesignom, radni prostor, kreiranje flajera kroz koji ćemo naučiti korištenje slika i teksta unutar programa, korištenje boje i pomoćnih linija i kolona. Čuvanje za štampu i elektronski prikaz.
3
14.
Kreiranje 8 strana magazina, korištenje Pages panela i kako ostvariti najkvalitetniju štampu. Složenije korištenje teksta i pravljenja kolumni u radu. Kreiranje složenijeg flajera, odnosno brošure i drugih reklamnih materijala, priča o editorijal dizajnu i razumijevanje šta je precizan i kvalitetan rad.
3
15.
Kreiranje sopstvenog logoa i opširna priča o brendiranju i marketingu, zahtijevi profesionalne atmosfere, vrednovanje svog rada, problemi motivacije i inspiracije. Teorija dizajna i nadoknađivanje propuštenog i saveti i trikovi pri korištenju programa i računara.
3
16.
Ispravljanje vaših dizajnova zajedno, priča o tome kako možete iskoristiti svoje znanje i kako možete da zaradite kao dizajneri. Sajtovi koji se koriste, ostali profesionalni alati i psihologija učenja i vaše mjesto u industriji i kako pronaći sebe ili svoj biznis.
3

ukupno časova: 48

Sadržaj obuke

2 mjeseca (8 nedelja); 2 termina nedeljno,
svaki termin u trajanju od 3 školska časa (45 minuta odnosno 2 i po sata).

Upis je
u toku!

obuka

Grafički dizajn

redovna cijena

890 KM
(449 €)

PROMOTIVNA CIJENA ZA PLAĆANJE NA 2 RATE

630 KM
(319 €)

PROMOTIVNA CIJENA ZA AVANSNO PLAĆANJE U CJELOSTI

590 KM
(299 €)

Pogodnosti:

  • 10% za učenike i studente
  • 10% ako na kurs idete s bratom, sestrom ili prijateljem
  • 10% ako ste ranije pratili eduLab kurseve
  • 15% za vlasnike Ponosne kartice 3+
  • Kumulativni popust može biti do -20%.

Cijena za pravna lica je 20% veća od prikazanih iznosa.