Графички
дизајн

На курсу графичког дизајна упознаћете се са теоретским основама векторске и растер графике, типографије, штампе.

Научићете како дизајрати штампни промотивни материјал, плакате, како урадити припрему за штампу, дизајн корпоративног идентитета, прелом књига и брошура, графичко опремање публикација.

На курсу се користи Adobe Ilustrator, Adobe Photoshop, Adobe inDesign, и други данас популарни алати.

Креирајте корпоративни идентитет фирме

Oспособићете се да правите све оно што чини корпоративни идентитет (израда логотипа, графички дизајн, дизајн комплетног промотивног материјала и сл.). Научићете како се ствара, креира и одржава један бренд.

Стварајте странице модерних часописа

Упознаћете детаље који су вам потребни да бисте ефикасно уредили странице штампаних документа, коришћењем програма Adobe InDesign, најбољег програма за прелом текста.

UX/UI дизајн и Freelancе послови

У склопу курса упознаћете се са основама web (UX/UI) дизајна као и начинима како пронаћи посао као Freelancer.

Пријавите се одмах за курс Графичког дизајн-a и искористите попуст на ране пријаве.

Курс може да се прати onLine или из просторија БитЛаба у Бањој Луци.

obuke-section-1-bedge-min

Желиш да постанеш
Графички дизајнер?

Не постоји много послова који су примjењиви у практично свим индустријским гранама. Графички дизајнери су управо због својих јединствених талената и универзалне примјене знања веома тражени, али и изузетно плаћени.

Графички дизајн је директно повезан са умjетношћу и бизнисом, те налази своју примjену у креативном обликовању производа. Другим ријечима, дизајн представља примјену умјетности у процесу креирања материјалне културе. На овај начин се стварају функционални производи који служе да, прије свега, боље представе бренд потрошачу.

Ако сте креативни, имате око за детаље и најбоље се изражавате кроз визуелно, а уз то бисте хтјели да радите динамичан и мотивишући посао, графички дизајн је идеална професија за вас.

Зашто графички дизајнер?

Неопходан

Свима је потребан аутентичан визуелни имиџ. Визуелно је оно што продаје одређени производ или услугу и за то су заслужни графички дизајнери.

Тражен

Графички дизајнер – једно од најтраженијих занимања данашњице. Са све већим значајем маркетинга, графички дизајнер је постао једно од најтраженијих занимања данашњице.

Плаћен

Уз пораст потражње за овим кадром расте и цијена рада. Осим уживања у високим платама имју могућности избора између сталних и freelance пројеката широм свијета.

Термин
Теме
Фонд часова

1.
Упознавање са курсом, предавање о основама и принципима дизајна и умјетности, упознавање са терминологијом и програмима. Теорија боје и историја умјетности. Преглед задатака и усклађивање свачијих очекивања и знања које желите извући из курса.
3
2.
Баратање са лејерима у фотошопу, основна подешавања (adjustments), едитовање и манипулација фотографија, бленд модови и радни простор. RАW филтер
3
3.
Селекције у Фотошопу, Маске и прављење едита, комбиновање више фотографија у једну, брисање позадине, мијењање боје и атрибута на сликама.
3
4.
Брисање несавршености са портретских фотографија, коришћење разних алата ради природног и непримјетног уклањања ствари са слика.
3
5.
Прављење Албум кавера, кориштење текста и типографије у фотошопу, утврђивање правила и принципа на реалном задатку, кориштење текстуре и ефеката, креирање тектуалних постера и како их спремити за штампу.
3
6.
Креирање gif фајлова у фотошопу из претходно урађених задатака; видљивост текста и градијенти у фотошопу, још шира прича о типографији, како користити фонтове и комбиновати их да изгледа професионално и квалитетно.
3
7.
Креирање рекламног материјала и кориштење мокапа ради приказивања вашег рада, креирање рекламног поста, сторија, како припремити мајицу за штампу. Чување и експортовање фајлова за штампу и wеб.
3
8.
Упознавање са Adobe Ilustratorom, векторска графика, основни алати за креирање облика и њихово једноставно едитовање, боја, линије и атрибути. Намјештање радног простора и баратање са тачкама (anchors)
3
9.
Вјежбање смарт гајдова и прецизно креирање и баратање са облицима ради постизања квалитетних графика. Напредно креирање облика, Pathfinder i Align опције, добијање геометријски савршених облика.
3
10.
Креирање типографског рекламног постера, кориштење типографије и фонтова унутар Илустратора, кориштење боје и њихова комбинације, утврђивање правила дизајна и штампе.
3
11.
Pen tool, креирање органских кривих линија и објеката, вежбање прецизности и навигације.
3
12.
Креирање изгледа веб странице у илустратору и прича о лого дизајну и дизајну идентитета. Еxportovanje и чување фајлова за штампу и веб приказ.
3
13.
Упознавање са Adobe InDesignom, радни простор, креирање флајера кроз који ћемо научити кориштење слика и текста унутар програма, кориштење боје и помоћних линија и колона. Чување за штампу и електронски приказ.
3
14.
Креирање 8 страна магазина, кориштење Pages панела и како остварити најквалитетнију штампу. Сложеније кориштење текста и прављења колумни у раду. Креирање сложенијег флајера, односно брошуре и других рекламних материјала, прича о едиторијал дизајну и разумијевање шта је прецизан и квалитетан рад.
3
15.
Креирање сопственог логоа и опширна прича о брендирању и маркетингу, захтијеви професионалне атмосфере, вредновање свог рада, проблеми мотивације и инспирације. Теорија дизајна и надокнађивање пропуштеног и савети и трикови при кориштењу програма и рачунара.
3
16.
Исправљање ваших дизајнова заједно, прича о томе како можете искористити своје знање и како можете да зарадите као дизајнери. Сајтови који се користе, остали професионални алати и психологија учења и ваше мјесто у индустрији и како пронаћи себе или свој бизнис.
3

укупно часова: 48

Садржај обуке

2 мjесеца (8 недеља); 2 термина недељно, сваки термин у трајању од 3 школска часа (45 минута односно 2 и по сата).

Упис је
у току!

обука

Графички дизајн

редовна цијена

650 KM
(329 €)

ПРОМОТИВНА ЦИЈЕНА ЗА ПЛАЋАЊЕ НА 2 РАТE

429 KM
(215 €)

ПРОМОТИВНА ЦИЈЕНА ЗА АВАНСНО ПЛАЋАЊЕ У ЦЈЕЛОСТИ

399 KM
(199 €)

Погодности:

  • 10% за ученике и студенте
  • 10% ако на курс идете с братом, сестром или пријатељем
  • 10% ако сте раније пратили едуЛаб курсеве
  • 15% за власнике Поносне картице 3+
  • Кумулативни попуст може бити до -20%.

Цијена за правна лица је 20% већа од приказаних износа.

Хостинг Web Мобилне апл. 3D визуализације Организација догађаја е-Продавница Едукација