Пет једноставних начина да повећате препознатљивост вашег бренда

mojeNovosti.com 31.08.2022.

 Препознатљивост бренда се мери тиме колико лако потрошачи могу да га разликују од конкуренције, односно да ли лако препознају када виде његов лого. За сваки бренд, па и за ваш, од кључног је значаја да се код потенцијалних клијената повећа свест о њему. 

Људи дефинитивно неће лако купити производе неке фирме ако не знају шта је то што их издваја од конкуренције, односно зашто су бољи од других сличних производа. Међутим, ако препознају оно што вас чини различитим од конкурената и цене вас због тога, онда сте стекли велику предност. Остаје само да је искористите. 

Представљамо вам 5 најједноставнијих начина да повећате свест о бренду.

#1 Дизајнирајте препознатљив сајт и побољшајте СЕО

Људи се лако навикну на лепо, па онда нека и ваша веб локација буде лепа, прегледна и лака за претраживање. Категоризујте производе и пружите посетиоцима корисне информације о производима које продајете. Не заборавите да поставите и место где ће ваши клијенти пронаћи одговоре на најчешћа питања, али и одељак у коме ћете одговарати на она специфична везана, на пример, за производе и доставу. Уколико до сада нисте имали искуства, нека израда web сајтова буде посао за људе који су стручни у овој области.

Када клијенти претражују неку тему, обично не гледају даље од прве странице резултата претраге. Тако да, ако се ваш бренд високо котира на првој страници Гугла, изгледаће ауторитативније у односу на конкуренте и потрошачи ће више научити и чути о вашем пословању и производима него о конкуренцији. Зато обавезно ангажујте СЕО стручњака и оптимизујте свој веб сајт за кључне речи које су уско повезане са брендом. 

У идеалном случају, оптимизоваћете свој сајт за три врсте кључних речи: опште, које описују категорије ваших производа или услуга, специфичне, које се више фокусирају на тип производа и оне које се крију у питањима везаним за нишу у којој послујете.

#2 Искористите друштвене медије

Корисници проводе све више времена на друштвеним медијима, где природно деле садржај са другим људима, истомишљеницима или онима који имају иста интересовања. 

devojka-plan-marketing

Креирање постова на друштвеним мрежама кроз које се провлачи име бренда може знатно повећати његову препознатљивост. Ствар је само у томе да постови које делите и који ће други делити за вас буду природни, односно да не изгледају као класични огласи. Дељење аутентичних и занимљивих прича о вашем бренду олакшава људима да вас памте и подстиче их да тај исти садржај поделе са другима. 

#3 Пажљиво бирајте амбалажу и слогане

У дигиталном добу искуство које пружате клијентима мора да буде што атрактивније како бисте имали успеха. Потрошачи се фокусирају на готово све аспекте откривања производа, почевши од паковања. Другим речима, ако је амбалажа производа који продајете незаборавна, људи ће дефинитивно запамтити ваш бренд.

Дакле, ако до сада нисте имали успеха са брендом, можете размислити о редизајну паковања. Чак и да сте били веома успешни, повремено можете пробати са редизајном, али тако да и даље на паковању преовлађују препознатљиве боје. Ако сте били успешни, немојте превише одскакати од старог дизајна. На пример, када је у питању израда сајтова ако сте до сада имали добру посету на свом сајту, а ипак желите да га редизајнирате и освежите, нека промене пре свега буду “козметичке” природе. Исто је и са слоганима. Људи лако памте слогане који су мелодични и који се римују. 

#4 Делите привлачне фотографије и видео записе

Људи памте само око 10-20% онога што прочитају или чују, али упамте више од 60% онога што виде. Јасно је да ако само креирате блогове и други текстуални садржај, то није увек довољно за повећање свести о бренду. 

brending-marketing

Како бисте повећали шансе да ваш бренд остане у подсвести пратилаца и купаца, креирајте упечатљиве визуелне садржаје - графиконе, фотографије вашег бренда са логом или видео записе. 

#5 Поклоните промо производе

Свако воли да добије поклон. Поклањање ситница са именом вашег бренда, логом или рекламним слоганом, може оставити трајан утисак на људе. Зато је најбоље да се са поклонима појавите на неком од догађаја у вашој локалној заједници, као што су спортске приредбе, конференције, изложбе или концерти, где ћете моћи пред пуно људи да промовишете свој бренд.

Тајна свести о бренду је у томе да га учините што је могуће више препознатљивим и да покажете публици како се разликује од ваше конкуренције. Побрините се да комбинујете што је могуће више начина, јер је неким људима лакше да запамте назив бренда, ваш лого или рекламну поруку кроз видео запис, другима да читају савете на блогу, а трећи највише воле поклоне изненађења. 





Хостинг Web Мобилне апл. 3D визуализације Организација догађаја е-Продавница Ордера