Треба вам поправка мобилног телефона - Kада је време да телефон однесете у сервис?

mojeNovosti.com 14.07.2022.

Приметили сте да ваш мобилни телефон лошије ради или уопште не ради, а нисте сигурни због чега је настао проблем?

Питате се да ли можете покушати да сами поправите свој телефон или је одлазак у мобилни сервис заправо неопходан?

Наравно да постоји неколицина проблема које свакако можете сами да решите, без икакве помоћи сервисера, али, имајте на уму да већину кварова треба да препустите професионалцима како бисте били сигурни да ће ваш телефон бити поправљен како треба.

Стога вам никако не препоручујемо да дирате одређене делове и покушате да поправите нешто што нисте сигурни да умете. Само пар погрешних потеза вас може довести до тога да изгубите свој телефон услед неповратног квара. Зато, много је паметније да увек издвојите неку количину новца за сервисере који ће вам сигурно доставити поправљен телефон, него да дођете до ситуације да морате куповати нови.

Нешто више о ситуацијама у којима треба одмах да се јавимо сервисеру, као и оних где можемо сами да одреагујемо, прочитајте у наставку нашег текста!

#1 Замена камере, конектора или звучника - компликоване ствари које треба оставити за сервис

С обзиром на чињеницу да нису увек све компоненте на нашим мобилним уређајима лако одвојиве од матичне плоче и да постоји одређена несигурност при поправци, паметније је телефон однети у сервис. Замените камеру на мобилном телефону, промените звучник или конектор уз помоћ оних који заиста то умеју да раде.

Такође, имајте на уму да оригинални делови за телефоне не могу баш лако да се нађу ван сервиса, те је и са тог аспекта проналска оних одговарајућих самостални подухват јако ризичан. Уколико одлучите да покушате сами, а онда пронађете део који не одговара вашем уређају, то га може довести до још већег проблема него што је био пре покушане поправке.

Уз то, јако је потребно наћи посебан алат којим би се обављали компликованији подухавти на уређају, те је, опет, лакше и сигурније однети га код ученог мајстора. Треба да знате да, уколико вам је телефон под гаранцијом, а ви га сами отварате и покушавате да исправите грешке, она се тог момента губи.

Постоји шанса да ће сервис одбити да поправља ваш телефон уколико сте га претходно сами поправљали, а уколико и прихвате сарадњу, може доћи до тога да вам наплате много више него што би испрва планирали. 

#2 Мењање дисплеја -  разбијен екран не треба самостално мењати

Када се деси да случајно разбијете екран свог телефона, можете помислити како веома лако можете купити други, те сами заменити и уштедети новац који би требало да оде сервисерима. 

Међутим, често се дешава да након замене екрана на своју руку власници примете да исти не ради како треба. Дешава се да уређај не може да се упали, да не реагује на додир, као и да, чак и када реагује, то ради доста спорије него раније. Посебно се може десити уколико користите хибридне телефоне (таблете) јер је за њих посебно тешко наћи одговарајући модел.

мобилни телефон

То се дешава услед неправилног покушаја поправке и додатног погрошавања ситауције. Јако се често дешава да корисници уграде екран који њиховом моделу не одговара. Поред овога, самостална поправка може довести и до прекида рада плоче телефона, те је, као што видимо, јако ризично ово радити на своју руку.

#3 Ситне поправке које можемо сами да одрадимо - превентива је најбитнија

При куповини новог телефона препоручујемо вам да одмах узмете и маску за исти, те заштиту за екран. Ово ће вашем уређају помоћи да траје дуже и теже се квари, те би одлично било да овакве ситне ствари решите одмах.

Самим тим, уколико вам телефон испадне и огребе се, тада можете заменити само заштиту екрана, знајући да је сам екран сасвим у реду. Ово је лако решив проблем који дефинитивно можете сами одрадити. Уколико не желите да сами поставите заштиту, можете се обратити продавцима, који ће сигурни бити довољно љубазни да вам у томе помогну.

Поред заштите екрана, оно што такође можете сами да решите јесте замена батерије. Иако постоје телефони чија батерија траје по 30 дана, ниједна батерија није вечна. Зато очекујте у неком моменту да ће почети да јој слаби перформанс, све док се у потпуности не угаси. Пазите на њу тако што је не излажете температурним екстремима, као ни веома захтевним програмима, односно игрицама које ће је додатно загрејати.

Наравно, може се десити и да вам пуњач након одређеног времена коришћења изгуби конекцију, те га потребно заменити. Све што треба да урадите јесте да одете у продавницу и узмете онај пуњач који има идентичан улаз као претходни који сте користили.

Можемо закључити да је у већини случајева дефинитвно сигурније да ваш мобилни уређај однесете у сервис, где ће стручњаци моћи да одреде шта тачно није у реду с њим. Чак и они најбољи модели мобилних телефона могу олако да се униште уколико се не однесу у сервис. На овај начин ћете јако брзо, већ након неколико дана, добити свој поправљен телефон назад.




Хостинг Web Мобилне апл. 3D визуализације Организација догађаја е-Продавница Ордера